Over ons

StartpuntScheiden

De afgelopen jaren is ons team uitgegroeid tot dé referentie inzake begeleiding bij echtscheidingen. Ons regionaal team van Erkend Bemiddelaars (erkend volgens wetsartikel 1727§6) en ons netwerk van notarissen en advocaten staat dagelijks ten dienste van koppels die gaan scheiden. Honderden koppels deden reeds succesvol beroep op ons. Hoe zij over onze diensten en ons team denken kan u hier lezen

Wij helpen u in de regio's Antwerpen – Limburg – Oost & West-Vlaanderen - Brabant - Brussel in het Nederlands, Frans en Engels.


Onze missie

Wij helpen u uit de rechtbank weg te blijven. StartpuntScheiden is een initiatief van de Pareto Group CVBA. Onze organisatie werd begin 2007 opgericht als alternatief voor de vele "vechtscheidingen". Ons doel is een blijvende maatschappelijke meerwaarde te bieden aan scheidende koppels.


Uw voordelen

Een (1) contactpersoon

Eén van onze ervaren scheidingsconsulenten / erkend bemiddelaars / dossierbeheerders begeleidt, informeert, adviseert en bemiddelt doorheen het scheidingstraject. Het doel is om samen met jullie een evenwichtige overeenkomst te kunnen opmaken (conform de vormvereisten van de rechtbank).

Een duidelijk stappenplan

Voor elk van onze diensten krijgt u een duidelijk stappenplan. Om het plan uit te voeren, doen wij naast onze eigen expertise ook een beroep op onafhankelijke specialisten: juristen, notarissen, woningschatters, bankiers, verzekeraars, fiscalisten, bedrijfsrevisoren en therapeuten. Zo worden er u tal van praktische beslommeringen uit handen genomen. Deze aanpak zorgt voor rust tijdens en na een turbulente scheidingsperiode.

Een vaste prijs

Traditioneel gaan koppels - samen of apart - te rade bij diverse partijen: een welzijnswerker, een bemiddelaar, een advocaat of een notaris. Een doorsnee traject kost op deze manier al snel handen vol geld en vergt dikwijls meer tijd en energie dan nodig. De Pareto Group werkt met vaste tarieven voor al hun diensten. Jullie weten vooraf waar jullie aan toe zijn, zonder verassingen achteraf.

Hoe scheiden, wat kost het ?

Onze andere diensten

Wij bieden u de mogelijkheid uw echtscheidingsovereenkomst (EOT-overeenkomst) gratis online voor te bereiden en, indien u wenst, tegen een vergoeding op te laten maken voor de rechtbank. Degelijk én voordelig. Open uw GRATIS proefdossier hier.

U gaat uit elkaar na een periode van wettelijk of feitelijk samenwonen. Wettelijk gezien heeft u geen verplichting uw afspraken op papier te zetten. Indien u kinderen heeft raden wij u wel aan tenminste de ouderschapsovereenkomst op te maken en, zeker indien de kinderen nog jong zijn, deze ook te laten bekrachtigen door de rechtbank. Deze afspraken worden dan afdwingbaar. Open uw GRATIS proefdossier hier

Wettelijk gezien heeft u geen verplichting uw afspraken op papier te zetten. We raden dit echter wel aan. Tevens adviseren wij, zeker indien de kinderen nog jong zijn, deze afspraken ook te laten bekrachtigen door de Jeugdrechtbank. Deze afspraken worden dan afdwingbaar.
Een scheiding heeft een grote impact op kinderen én ouders. Zowel tijdens de scheiding maar zeker ook daarna. De ouderschapsovereenkomst is dan ook de belangrijkste overeenkomst voor u als ouder én uw kinderen. Open uw GRATIS proefdossier hier.

In de jaren die volgen op uw scheiding zal uw persoonlijke situatie en die van uw kinderen meermaals wijzigen. Wanneer tijdelijke veranderingen uiteindelijk permanent van aard worden dan is het aangewezen om deze veranderingen ook formeel vast te leggen. Denk maar aan een nieuwe verblijfsregeling of een grote aanpassing aan de koste,regeling. Wettelijk gezien heeft u geen verplichting uw afspraken op papier te zetten. We raden dit echter wel aan. Tevens adviseren wij, zeker indien de kinderen nog jong zijn, deze afspraken ook te laten bekrachtigen door de Jeugdrechtbank. Deze afspraken worden dan afdwingbaar. Open uw GRATIS proefdossier hier.

Objectiveer de kosten van uw kind en bepaal de onderhoudsbijdrage.

In het kader van een ouderschapsovereenkomst stelt zich dikwijls volgende vraag: hoeveel kost mijn kind, hoeveel betaalt iedere ouder, hoe de kosten te verrekenen, wat zijn de fiscale gevolgen, ... ? In samenwerking met de Gezinsbond ontwikkelden wij een handige online tool waarvan u de resultaten integraal kunt overnemen in de ouderschapsovereenkomst.

Pareto Onderhoudsbijdrage Simulator

  • Gebruiksvriendelijke online simulator voor ouders die gaan scheiden of reeds gescheiden zijn en een aanpassing aan de kostenregeling overwegen.
  • Maak zelf online een objectieve simulatie en krijg de resultaten per email toegestuurd.
  • Simuleer de te betalen onderhoudsbijdrage al dan niet met kindrekening en rekening houdend met de fiscaliteit.
  • Meer info op www.onderhoudsgeldonline.be

Zelf een scheidings- of ouderschapsovereenkomst online opmaken kan op voorwaarde dat u samen de wil heeft een akkoord te bereiken, de emotie van het scheiden grotendeels verwerkt is en u beiden evenwichtige 'individuele beslissers' bent. Wij helpen u via telefoon en email bij het opmaken van uw scheidingsovereenkomst. Niet zeker of ScheidenOnline wel iets voor jullie is? Wij helpen u de juiste keuze maken via onze korte anonieme checklist.

Meer info - www.scheidenonline.be

Heel wat mensen starten een scheiding zonder dat ze vooraf samen ernstig met elkaar over hun relatie gepraat hebben. Wanneer praten over jullie relatie nog een optie is dan kan u het traject 'Relatie in Beeld' overwegen.

Meer info - www.relatieconsulenten.be

Het is voor een rechtzoekende burger niet eenvoudig om in het kluwen van ingewikkelde en technische wetteksten de weg te vinden. Via de website www.familierecht.vlaanderen geven wij u op een transparante en gestructureerde wijze waardevolle informatie over familierecht en over de experten die u kunnen verder helpen.

Meer info - www.familierecht.vlaanderen

Algemene vragen

U gaat scheiden. Wat nu?

U wenst samen met uw partner begeleiding bij uw scheidingstraject? Contacteer uw regionale bemiddelaar.

Vrijblijvend advies

Vacatures bemiddelaar

U bent bemiddelaar op zoek naar een uitdagende functie als zelfstandig bemiddelaar? De Pareto Group heeft permanent vacatures voor familiaal bemiddelaars in diverse regio's.

Vacatures

Journalist

Bent u journalist of researcher van de geschreven pers, radio of TV bekijk dan onze specifieke perscontactpagina.

Perscontacten

Stuur mij de ScheidingsGids

Pareto Group CVBA

Hoekskensweg 16a, 9290 Berlare
Tel ma-vrij van 09u00-17u00: 0800 99 161
Indien voicemail, gelieve een boodschap in te spreken. Wij nemen binnen de 24u contact.
BTW: BE0886.441.626